Tei Tong Tsai Country Trail eli Lantau Trail 2:lta Tung Chungiin

4.8.2018 (Mikko)

33C, 1:50 (josta 1:35 liikkeellä), 7.2 km, 121m nousua / 410m laskua
(Koko päivämatka oli 13.8 km, 780 m nousua / 870 m laskua, 4½ tuntia)

Bussin 3M tuli juuri kun pääsin Lantau Traililta bussipysäkille. Se oli kuitenkin tupaten täynnä, enkä halunnut sietä kamalassa tungoksessa läpimärkänä kun jalat vapisivat vielä laskeutumisen jäljiltä. Niinpä päätin odottaa seuraavaa bussia. Appein mukaan 35A:n pitäisi tulla ihan kohta. odoteltuani aikani, tulin katsoneeksi pysäkillä olevia aikatauluja. Niissä kerrtottiin, että 35A ajaa vain aikaisin aamulla ja myöhään illalla.

En viitsinyt enää jäädä odottamaan seuraavaa, oletettavasti täpätäyttä, 3M:ää, vaan päätin kävellä Tung Chungiin.

Melkein pysäkkiä vastapäätä alkaa Tung Chung Roadin kanssa rinnakkain kulkeva käytöstä poistettu tie – ilmeisesti entinen Tung Chung Road. Tie on vielä aika hyväkuntoinen ja näin sillä muutamia fillaroitsijoita. Kuljettuani 500 metriä oli risteys Tei Tong Tsai Country Trailille. Kartan mukaan se vaikutti kulkevan suunnilleen tasamaata ja päättyvän footpathille, joka johtaa Tung Chungista Big Buddhalle (samalle, jota olin kävellyt runsas vuosi sitten). Valitsin tämän.

Todellisuudessa reitti ei ollut ihan tasamaata, vaan nousua tuli runsaat 100 metriä, mutta lämpimässä säässä mukavan varjoinen reitti.

Tei Tong Tsai Country Trail20180804_144727

One thought on “Tei Tong Tsai Country Trail eli Lantau Trail 2:lta Tung Chungiin

Leave a comment