Lantau Trail 8 ja 7 eli Shek Pik Reservoir -padolta Tai O:hon

13.5.2018

15.7 km, 268m nousua, 4:18 (josta 3:30 liikkeellä)
29C, puolipilvistä

Säätiedotuksen mukaan sadekuurot / pilveily on hyvin mahdollista, mutta koko päivän oli lämmintä ja kuivaa. Kiva ilma! Minulla on oikea polvi kipuillut kummallisesti ja ajattelin sen olevan rasittunut. En sen vuoksi halunnut pahoja laskeutumisia tai pitkiä alamäkiä, jonka vuoksi valitsimme reitiksi Lantau 8 ja 7 väärin päin kuljettuna. Edellisen kerran toukokuussa 2017 kuljimme sen Tai O:sta päin, jolloin 5 km Lantau 8 osuus oli toivottoman pitkä ja tylsä pitkin masentavaa water catchmentiä. Mutta ei siis pahoja alamäkiä.

Tuo edellinen blogini on muuten oikein kattava kertomus reitin nähtävyyksistä.

Menimme 10:20 nopealla lautalla Mui Wohon ja sieltä bussilla Shek Pik Reservoirille Wang Pui ja Keung Shang-teiden risteykseen. Tässä on hyvät WC-tilat, mutta ei kioskia eikä edes automaattia, josta saisi ostaa juotavaa. Meillä oli eväät ja riittävästi juomaa mukana (4.5 l).

20180513_113921

Heti alkuun, kun ollaan hyvissä voimissa eikä paremmasta tiedä, tulee tylsää loivaa ylämäkeä ja sen perään loputtomalta tuntuvaa water catchmentiä 5.5 kilometria. Alussa jaksaa kuitenkin rupatella eikä maisemista ole niin väliä, etenkin kun tiedämme millaiset näkymät meitä odottaa!

20180513_120106

Melkein heti water catchmentiltä vasemmalle käännyttyä polku lähtee seuraamaan rannan rinteitä eikä missään vaiheessa nouse korkeuksiin. Kulku on mukavaa ja maisemat kerta kaikkiaan upeat.

20180513_125911

Yksinäisen näköisiä hiekkarantoja osuu matkan varrelle. Vaikka kuinka tekisi mieli pulahtaa raikkaaseen mereen, ajatus iholle kuivuneesta suolavedestä ja hiekkaisista varpaista hikisissä vaelluskengissä ei houkuttele.

20180513_130406

Maisemia on pakko pysähtyä ihailemaan useamman kerran.

Ilma oli lämmin ja kävellessä tuli hiki. Kiva pieni tuuli virkisti, missään vaiheessa ei tullut tunne ettei enää jaksa. Muita kulkijoita ei oikeastaan ollut. Kesän tultua aktiivihaikkaajat kai siirtyvät varjoisille reiteille tai aloittavat kulkunsa aamuvarhaisella, jolloin on hieman viileämpää. Yön alin lämpötila on silti 26-28C, eli viileys on suhteellista.

20180513_132614

Lounaspaikkamme oli hieman outo, tässä sillan kupeessa. Halusimme varjoisan paikan eikä varjoja juuri ollut. Reissumies Oltermannin kanssa maistui hyvälle, samoin keitetyt kananmunat ja appelsiinit.

20180513_143452

Reitti vie muutaman kylän läpi. Kylät ovat kertaalleen hylättyjä, mutta sittemmin ilmeisesti entisten asukkaiden jälkeläiset kunnostavat vapaa-ajan rakennuksiksi autioituneita taloja. Opaskirja varoittaa asukkaiden suhtautuvan ohikulkijoihin vihamielisesti – sen vuoksi on tehty jopa kylät ohittava vaihtoehtoreitti. Tapaamamme kyläläiset olivat kyllä hyvin ystävällisiä. Ainakin yhdestä kylästä olisi voinut ostaa myös juotavaa, mutta emme tarvinneet täydennystä.

20180513_145057

Yi O kylän hylkäämisen syy on näin matalan veden aikaan selvä. Lahti on madaltunut niin, että kylään pääsee vain kävelleen. Mikään kanoottikaan ei maihin saakka ui. Tuolla kaukana veden rajassa oli vanhempia ihmisiä ämpäreiden kanssa keräämässä kampasimpukoita.

Päädyimme hyvissä voimin Tai O:n kylään. Olimme kuitenkin niin hiestä märkiä ja kaikesta huolimatta uupuneita, että ajatus 500 metrin lisäkävelystä Tai O:n kalaravintolaan ei innostanut – kun bussikin oli juuri lähdössä. Tung Chungiin MTR-asemalle vievään bussiin oli sadan metrin pituinen jono, mutta Mui Won lauttarantaan vain muutama ihminen. Tyytyväisinä, vaikkakin hikisinä, istuimme ilmastoituun bussiin nuokkumaan. 45 minuutin kuluttua olimme Mui Wo:ssa ja söimme tutussa rantaravintolassa oikein hyvää ruokaa.

Matka painoi jaloissa, kävelyä tuli tänään riittämiin. Aurinkoa saimme hieman liikaakin, aurinkorasvoista huolimatta. Oikein hyvä päivä. Tähän suuntaan tämä reitti on kuljettava, siten että alkuun tulee tylsää, helppokulkuista tietä, sen jälkeen kaikki onkin vain upeata, kaunista, henkeäsalpaavaa ja mielenkiintoista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s