Hong Kong Trail 5 ja 6

Sunnuntai 25.2.2018 M&P. Aurinkoa hennon pilviverhon takaa, 24C, kosteahkoa. Loistokeli. Shortsit ja T-paita, pitkähihainen repussa. 15km, nousua 400m, 3 tuntia kävelyä (en ole varma statistiikasta, mutta leppoisa retki)

Piti lähteä MacLehose 8 Pyramid Hill-reitille, josta meidän ainoa yhteinen reissu keväällä 2016 jäi kirjoittamatta. Mikko tilasi Uberin, joka ei jostain syystä koskaan onnistunut. Kello oli jo melkein 11, eikä haluttu enää lähteä 3-4 retkelle tunnin matkan päähän kotoa. Päädyimme ottamaan taksin ja hurautimme Parkview’lle vievän ylämäen puoliväliin tekojärvelle, josta ostimme lisävettä mukaan. Yhteensä noin litra/nuppi. Lisäksi oli MacLehosea varten keitetyt kananmunat, jotka syötiin ja kuorittuja appelsiineja, jotka meni vasta illalla kotona.

Sopivat vaatteet. Shortsi/shortsihame ja t-paita. Alku on hikistä nousua etenkin kun aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta juuri silloin. Muisteltiin että aiemmin käytimme sauvoja, joita nytkin näki etenkin vanhemmilla. Olemme lakanneet käyttämästä sauvoja vaikka sauvakävely olisi kyllä tehokkaampaa. Niiden kantaminen vaan on tylsää. Mutta maisemat ovat hienot. Reitti on minusta todella kiva, kapeaa polkua ja jyrkkiä portaita.

Paljon ihmisiä kävelemässä keskivaikea HK Trail 5 loppuun saakka. Reitin lopussa on suuri risteysalue, jossa hyvät WC:t ja josta pääsee alas Querry Bay’in ja ilmeisesti jotain tasaisempaa reittiä Parkview’n seuduille ja tietysti jatkamaan leveää kävelytietä alas Tai Tam Reservoir-järvelle ja Tai Tam Roadille. Lapsiperheet ja suuremmat ryhmät katosivat ja yllättäen Tai Tamin helppo reitti oli hiljainen.

Tekojärvellä alhaalla parveili paljon ihmisiä, mikä ei ole ihme. Ilma oli ihanteellinen, ja maisemat ovat upeat. Pienten lastenkin kanssa voi tulla näille reiteille. Poukkasimme tekojärven jälkeen heti vasemmalle ylöspäin vieviä pieniä portaita ja seurasimme varjoisaa polkua. Risteyksessä oli viitta “Tai Tam Road 1km 30min”. Tämä on hämäävää, koska seuraava markkeri 66 on kenties 400 metrin päässä ja polku on oikeasti liki 1.5km päättyen markkeri 68 tien varteen. Tai Tam Road on vilkasliikenteinen, mutta ohi ajavat taksit olivat nyt järjestään varattuja. Viimeksi saimme taksin heti lennosta. Nyt ylitimme tien ja kävelimme tekojärven luokse, jossa on bussipysäkki Stanleyn suuntaan. Odotimme 15minuuttia ja bussi 14 vei meidät Stanley Marketille.

Stanleyssa oli paljon ihmisiä, lomatunnelmaa. Rantaravintolat ovat aika huonoja, mutta on kiva istua ulkona ja katsella ihmisiä. Muistelimme että italialainen ravintola on aika kohtalainen.Kokeilimme nyt ihan tietoisesti onko Spiaggio-ravintola oikeasti kelvollinen vai surkea. Jaoimme octopus-salaatin alkuruokaksi, Mikko otti lasagnea ja minä simpukkapastaa. Molemmat olivat varsin hyviä, joten sinne voi mennä uudestaan, vaikka ei se italialainen ole. Siellä taitaa saada ihan kaikkea alkaen fish’n’chipsistä päätyen intialaisiin curreyihin.

Vielä Starbucksin kahvit ja teet, istuen keskusaukion reunalla mukavasti leväten vanhempain ihmisten malliin, kauempana pikkulasten hälinästä.

Bussilla kotiin, kauppaa Taste’iin Hopewell Centressä josta kävelimme tyytyväisinä kotiin. Tosi kiva päivä, eikä se MacLehosen missaaminen enää harmittanut.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s