Tai O’sta Tung Chungiin

Lauantai, 26.7.2017
14.2 km, 3½ tuntia

Tuuli on ollut viime viikot meren puolelta ja ilmanlaatu sen takia erinomainen. Nyt se on kääntynyt ja tuonut saasteita ja kuumaa Manner-Kiinasta. Päivälämpötilaksi luvattiin yli 30 astetta eli tasamaareitti tuntui hyvältä ajatukselta.

Ajattelin ensin kävellä reitin toisin päin, olisi kiva syödä kaikessa rauhassa Tai O’ssa kävelyn jälkeen. Pelkäsin, että niin päin olisi liikaa perheitä kulkemassa samaa reittiä kun niitä oli älyttömän paljon menossa sinnepäin silloin kun haikkasin Tung Chuungista Big Buddhalle.

Lähdin kotoa kymmenen jälkeen ja ehdin hyvin klo 10:30 lauttaan Mui Wo’hon ja sieltä eteenpäin 11:30 lähtevään bussiin numero 1. Kävin syömässä saman seafood fried ricen samassa Crossing Boat -ravintolassa kuin ennenkin. Tosin luulin menneeni vahingossa väärään paikkaan kun se olikin viereinen rakennus. Laskua maksaessa kävi ilmi, että tämäkin oli samaa putiikkia, tarjoilija kävi hakemassa vaihtorahat vastapäätä aivan kuten viimeksikin.

Ostin vielä hellettä vastaan niskaa varjostavan hatun ja camel backin lisäksi kaksi pulloa vettä ja pääsin liikkeelle yhdeltä.

20170729_130347

Hölmön näköinen, mutta suojasi hyvin

 

Reitin alkupää oli kapeaa kinttupolkua, heinät raapivat sääriä, varsinainen punkkien paratiisi. Kilometrin päästä kapea polku muuttui standardin mukaiseksi puolitoista metriä leveäksi. Siinä oli kyltti, jossa varoitettiin menemästä sitä reittiä, jota olin juuri tullut koska polku oli mukamas vaurioitunut liian pahasti. Onneksi vastaavaa kylttiä ei ollut toiseen suuntaan, sillä ei polussa oikeasti ollut mitään vikaa.

20170729_132140

Polku oli kapea, mutta ei siinä mitään vaarallista ollut

 

 

Koko reitti kulki rantoja seuraten, välillä tosin joutui kiertämään vähän kauempaa kun ranta oli liian jyrkkä.  Ensimmäinen kylä tuli vastaan 4-5 km kohdalla. Sinne on autotie, ja sieltä olisi saanut ostaa juotavaakin. Siitä eteenpäin reitti olikin sellaista pikkukylien huoltotietä, jota mahtuu ajamaan mönkijällä eli ei mitään jyrkkiä nousuja ja muutenkin helppokulkuista.

20170729_144416

Matkan varrella oli puoli tusinaa tällaista pikkukylää…

 

20170729_143907

… ja niiden välissä aika monta kummitustaloa

 

 

20170729_145313

Ja olipa yksi kummitusmönkijäkin

 

 

Oikein hyvä valinta; reitti on suureksi osaksi varjoinen, mutta ei silti mitään kosteaa pöheikköä. Avoimilla paikoilla taas oli vilvoittava tuuli. Mikä oli hyvä, sillä lämpöä oli lopulta yli 35 astetta! Nousua tuli yllättäen 300 metriä, mitä en olisi uskonut. Mutta tuleehan sitä kumpuilevassa maastossa kun matka on kuitenkin aika pitkä.

 

 

20170729_160837

Tung Chungissa kuljetaan vielä pienen kalastajakylän läpi

 

20170729_161041

Ajattelin ensin, että Tesla ei sovi köyhään kalastajakylään, mutta muistin sitten, että Noble Housessakin kalastajien kingillä Four-Finger Wulla oli Rolls Royce

 

 

 

 

Kävin Tung Chungin outlet mallin Brooks Brotherissa ostamassa housut. Ihan samanlaiset siniset ohuet chakit, jotka minulla on ennestäänkin.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Tai O’sta Tung Chungiin

  1. Pingback: Tai O – Tung Chung | Haikit

  2. Pingback: Tai O – Tung Chung-kävely (Tai Ancient Trail) | Haikit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s