Äitienpäivähaikki joka melkein näännytti meidät – Wilson 1 ja Wanchai Gap

14.5.2017 M&P

Lauantai-iltana tuli mieleen, ettei aina ole pakko valloittaa sankarillisesti uusia reittejä. Voi jäädä ihan vain kotisaarelle ja kulkea vanhan kunnon Wilson ykkönen Stanleysta Parkview’lle. Aamulla voi lukea Hesarin rauhassa, ei tarvitse tallentaa karttoja kännykkään eikä tutkia miten haikin lähtöpaikkaan pääsee tai päätepisteestä löytää kotiin. Voi vain astua kotiovelta ulos ja kävellä bussipysäkille odottamaan Stanleyyn vievää bussia. Tai kuten nyt: tyhjä taksi sattui olemaan oven edessä, astuimme siihen ja ajoimme suoraan Stanley Gap Roadin Wilson Trail-pysäkille.

Kosteahko aurinkoinen päivä, 28C. Tarkoitus kävellä kotiin saakka, ei siis varavaatteita. Mikon Camelback täyteen vettä, yksi vesipullo minulle. Wilsonin jälkeen pitäisi olla kioski, josta saa juotavaa. Mutta nyt otettiin EVÄÄT! Keitetyt kananmunat rasiaan, pähkinöitä ja kuivattua mangoa. Tästä tulee retki, ei urheilusuoritus.

20170514_033632265_iOS

Jo Wilsonin alkumetreiltä avautuu hieno näkymä eteläisen rantaan ja Stanleyyn. Oikealla kuvassa on Stanley Plaza ja rantabulevardi jossa tyypillisesti syödään, vietetään aikaa ja shoppaillaan, vasemman puoleisen lahden pohjukassa on Stanley Beach ja asuinrakennukset. Staney Beachillä en ole koskaan käynyt, enkä tuossa merelle työntyvässä niemessä, jonne on myös ilmaantunut asuintaloja.

Heti ensimetreillä tuntui että nyt menee hunosti. Jalat painoivat, henki salpautui. Aloimme molemmat huokailla ja valittaa. VÄÄRIN! VIRHE! Ei koskaan saa ruokkia normaalia väsymyksen tunnetta niin että siitä tulee heti alkuun ainoa keskusteluaihe. Tiedämme että näiden 1469 portaan nousu on raskasta. Aurinko paahtaa selkään ja rappuset ovat jyrkät. Olemme kivunneet tämän monta kertaa. Aina luulee, ettei tätä jaksa mutta sitten jaksaa ihan hyvin.

20170514_042444444_iOS

Twin Peaksin huipulta näkyy Violet Hillille nouseva polku. Hämäävästi kukkula näyttää matalammalta kuin Twin Peak, mutta Violet Hill on tuo takana oleva korkea huippu, ei se matala minne polku näyttää päättyvän. Etelärinteeseen paahtaa aurinko, tuuli osuu pusikoiden sekaan harvoin. Tuntuu ettei happea ja raikasta ilmaa tule mistään.

Päästyämme Twin Peakseistä laskeuduimme risteykseen josta voi kääntyä Repulse Bayhin tietä pitkin, mutta kävelimme paikan ohi taukoa pitämättä. Lyhyehkön nousun jälkeen tuli taas risteys, josta pääsee Tai Tam Reservoirille helppoa loivasti laskeutuvaa water catchmentiä pitkin. Jos vain jompikumpi olisi ehdottanut kääntymistä, olisimme kulkeneet helpon reitin. Mutta ei. Jatkoimme tuskallista taivalta Violet Hillille.

20170514_122051

Stanleystä lähtiessä Twin Peaksin polut olivat melkoisen täynnä kulkijoita, usein myös lapsiperheitä. Saimme nipin napin ohitettua tämän perheen, tuo taapero kulki käsittämättömän ketterästi polulla. Wilson 1 on kuitenkin yksi raskaimpia reittejä jonka tiedän.

20170514_120643

Totaalisen romahduksen estääksemme keskityimme välillä nupussa olevien rhodojen kuvaamiseen ja niiden lajityypeistä keskustelemiseen. Helpotti hetkeksi, mutta kuntoilun jatkaminen läkähdytti uudestaan jo muutaman askelen jälkeen. Onneksi rhodoja riitti koko matkalle.

Violet Hillille nousu oli todella tahmeaa. Kiitollisina siitä että muutkin näyttivät nääntyvän matkalla, pysähdyimme juttelemaan tuupertuneen ranskalaispariskunnan kanssa. “Alhainen verensokeri”, kertoi nainen, kun Ironman-tyyppinen kuivanjäntevä mies istui kalvakkana portailla tankaten nesteitä ja hiilihydraatteja. No, puolen tunnin kuluttua samat tyypit juoksivat vauhdilla ohitsemme hihkuen että tässä tullaan, kaikki hyvin. Meistä ei ollut samaan. Mutta oli hyvä muistutus tankkaamisen tarpeellisuudesta. Minulla oli jonkin aikaa ollut paradoksaalisesti kylmä, vaikka valuin hikeä ja kuuma aurinko porotti niskaani. Aamiaisesta oli 4 tuntia ja sen jälkeen olin juonut 3dl vettä. Muutama kuivattu supermakea mangosuikale auttoi välittömästi kummalliseen oloon. Pelkkä vesi ei taida ihan riittää korvaamaan sitä minkä hikoaa pois matkan varrella.

20170514_120534

Teennäisen iloisena huipulla pienen vesipullon kanssa. W02 tarkoittaa että on kävelty 2x500metriä, vaivainen yksi kilometri. Mutta siihen mahtuu pari tuhatta rappusta…

20170514_132620

Vaikka kuinka huimaisi tai väsyttäisi, vaikka olisi sumua tai sadetta, nämä maisemat ovat aina upeita.

Violet Hilliltä laskeutuminen on lasten leikkiä, joskin nyt kosteus oli tehnyt polusta melko niljanteisen. Väsymys unohtuu heti ja sitä alkaa vakavissaan miettiä, että miksei saman tien kulje Wilson kakkostakin. Olimme kuitenkin järkevästi päättäneet kävellä Wanchai Gapin kautta kotiin, josta siitäkin tulee ihan kunnon lenkki. Pysähdyimme Wilson ykkösen päätepisteessä Wong Nai Chung Reservoir Parkiin. Tekojärven rannalla oleva paikka on kaunis, mutta fasiliteeteiltaan sangen karu, huolimatta siitä että WC:t on juuri kunnostettu. Kioski ja kahvila olivat ikävä kyllä kiinni.

20170514_140254

Olimme oikein tyytyväisiä kun meillä kerrankin oli jotain kunnon syötävää mukaan. Keitetyt kananmunat maistuivat tosi hyviltä, samoin kuivattu mango ja pähkinät.

20170514_061417897_iOS

Automaatista sai näppärästi Octopus-kortilla Pocari Sweat-urheilujuomaa ja vettä. Elämä hymyilee!

20170514_064724638_iOS

Jatkoimme tuttua reittiä Black’s Linkiä loivasti ylöspäin Hong Kong Trail nelosta seuraten ja jatkoimme Wanchai Gapiin ohi Happy Valleyn. Olimme olleet auringon kuumuudessa ihan riittämiin, joten kosteanlämmin varjoisa polku oli tosi kiva.

20170514_064742851_iOS

Ajattelen usein että Hong Kong trail on tylsä, ei mitään katsottavaa, mutta tällaiset varjoisat rinteet ja omituinen metsä on aika mielenkiintoista sekin.

Kotiin tulimme hyväkuntoisina ja iloisina. Reilu 10 kilometriä kävelyä, 700 metriä nousua, aikaa kului taukoineen noin 4 tuntia. Kiva retki! Ensi kerralla kyllä muistan ottaa myös urheilujuomaa mukaan ja natustella mangoja hieman aikaisemmin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s