Hong Kong Trail 1 – 4

Mikko 18.3.2017

24.5 km, 29,000 askelta,  nousua 490m
4h 50 min josta liikkeellä 4½ h
18-19 astetta; lyhyt- ja pitkähihainen tekninen pusero ja shortsit

Olin jo pidempään ajatellut, että pitäisi joskus kokeilla jaksaako kävellä koko Hong Kong Trailin päästä päähän. Ei pitäisi olla mikään ylivoimainen juttu, matkaa on vain 50 km eikä siinä ole muita pahoja nousuja kuin puolentoista kilometrin nousu Parkview’ltä Jardine’s Lookoutille. Toisaalta koko alkumatka on niin tylsää, että Pirkkoa se ei houkuta.

Hyödynsin heti ensimmäisen tilaisuuden kun Pirkko lähti kuukaudeksi Suomeen. Tai ainakin yritin hyödyntää. Matkanteko jäi puolitiehen kun toista nilkkaa alkoi sattumaan, hartiat ja niska olivat ihan jumissa, ja koko mies jotenkin ihan voimaton. Ehkä yritys oli alunalkaenkin tuomittu epäonnistumaan. En ole nukkunut kertaakaan kunnolla sen jälkeen kun tulin Brasiliasta viikko sitten, työkaveritkin sanoivat viikolla, että näytän kovin riutuneelta.

Lyhyen – ja edelleen huonosti nukutun – yön jälkeen heräsin puoli viideltä, söin pari munaa ja lautasellisen puuroa. Päälle kevyt takki, lyhyt-ja pitkähihainen tekninen paita ja shortsit. Reppuun ohut toinen vaatekerta vaihtovaatteiksi. Kävelin mäen alas Queen’s Roadille, jossa olikin lupaavasti pari taksia. Ilmeisesti siinä Pacific Placen edessä onkin kuskien nukkumapaikka koska kaverit eivät suostuneet ottamaan kyytiin. Pian tuli kuitenkin oikein ajossa oleva taksi, joka vei minut Peakille alle kymmenessä minuutissa. Ketään muuta ei ollut liikkeellä tänä sateisena aamuna.

 

WP_20170318_06_04_55_Pro

Peakilla oli aavemaista, sumua, kova tuuli, ei yhtään ihmistä

 

Lähdin liikkeelle aivan “aikataulun” mukaisesti klo 6. Sade lakkasi parin kilometrin jälkeen, jolloin riisuin takin. Koko loppumatka samoissa vaatteissa, vaikka välillä vähän ripeksi

 

WP_20170318_09_11_50_Pro

Hong Kong Trailin 4 ensimmäistä etappia ovat tosiaan aikamoista pöheikköä, taivasta ei juuri näy. Toisaalta pieni sadekaan ei jaksa tunkeutua puitten läpi.

 

 

WP_20170318_08_30_24_Pro

Reittien suunnittelijat kiusaavat ihan tahallaan. Peel Rise’stä on tähän kohtaan 250 metrin portaat, mutta reitti kiertää 1½ kilometrin lenkin, jonka varrella ei ole mitään mielenkiintoista. No, ei näitä polkuja kävellä siksi, että pääsisi mahdollisimman nopeasti ja helposti paikasta toiseen.

 

 

WP_20170318_09_35_31_Pro

Puroja on joka paikassa, samoin hienoja siltoja.

 

 

WP_20170318_09_26_25_Pro

Useimmat purot ovat hyvin vähävetisiä paitsi silloin kun sataa kunnolla. Niitten kohdalla on aina varoituskyltit, jossa kielletään ylittämästä niitä jos vesi nousee polun tasalle.

 

 

WP_20170318_07_45_30_Pro

Ei pöheikköä sentään ole ihan koko matkalla. Tuo saari on Lamma.

 

InkedHong Kong Trail map

Matka jäi tosiaan puoliväliin. Nelososuus päättyy Parkview’n bussipysäkille. Vaikka pitänyt evästauon peri kilometriä ennen, olin sen verran voimattomassa kunnossa, että ajatus jatkaa ei houkutellut. Jos olisin jatkanut, olisi pitänyt kävellä ainakin eetapit 5 ja 6, sillä kuutosen lopussa olisi ollut seuraava mahdollinen lopetuspaikka.

Taksilla kotiin, jossa olin klo 11 jälkeen. Enkä sitten tehnytkään koko päivänä mitään. Paitsi säin lounaaksi vuorokauden Sous Videssä muhineen pork belly palan ja raahauduin illalla GrEat’in sushipaikkaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Hong Kong Trail 1 – 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s