Hong Kong Trail 5 pidemmän kaavan mukaan

22.5.2016 Mikko yksin
Bowden Rd – Wan Chai Gap Road – Black’s Link – Hong Kong Trail 5 ja 6 – Tai Tam Byewash Reservoirilta water catchmentia Wilson ykköselle – ykköstä Parkviewlle -bussille 6

Päivä oli kaunis ja eiliset sateet olivat kuivuneet. Halusin tehdä tänään pidemmän, mutta helpomman lenkin.

Kotoa portaat ylos, sitten Bowden Driveä ylös. Vasemmalle tasamaata Bowden Roadia, sitten Wan Chai Gap Roadin jyräkkä mäki Wan Chai Gapiin. Sieltä vasemmalle Black’s Linkille, ensin pari kilometriä loivaa nousua, sitten laskua Parkviewn bussipysäkille. Olin ajatellut kävellä Family Walkia, mutta päivä oli kaunis ja meno tuntui mukavalta, niin valitsinkin Hong Kong Trail viitosen. Ensin ylös Jardin’s Lookoutille, sitten seuraavalle huipulle, sitten seuraavalle. Jossain vaiheessa alkoi jo tuntumaan, että Family Walk olisi ehkä ollut sittenkin parempi…

Kun ylämäet loppuivat ja jyrkät alamäet vaihtuivat Hong Kong Trail kuutosen loivaan alamäkeen, niin nousujen hikisyys unohtui ja elämästä sai taas nauttia. Kun tuntui kerran hyvältä, niin päätin etten menekään Tai Tam Roadille vaan etsin sen reitin, joka vie Wilson Trail ykkösen puoliväliin. Sieltä voisi sitten valita water catchment -reitin takaisin bussille. Jälkeenpäin katsoen, sinne vie ilmeisesti kaksi reittiä. Minä kävelin sellaisen, joka alkaa Tai Tam Byewash Reservoirin sillalta ja jatkuu sitten vedenkerääjän reunaa. Eli pari kilometriä helppoa kävelyä.

Sen verran helppoa, että en sitten jatkanutkaan toista vedenkerääjää vaan ajattelin, että kun kerran väsymys ei paina jaloissa, niin yhtä hyvin von mennä Violet Hillin yli. No menihän se, vaikka jalat rupesivatkin olemaan ihmeen raskaat jo parinsadan portaan jälkeen. Lopulta Parkviewlle ja sieltä alas bussille.

Oikein kiva päivä ja reitti. Vaikka ei ihan koko aikaa siltä tuntunutkaan.

Vajaa 5 tuntia, 18.5km, nousua 941m eli keskimääräinen kaltevuus alle puolet eilisestä. 3100 kcal eli voin lähteä hyvällä omallatunnolla syömään!

Screenshot (40)

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s