Vappulounaalle Hong Kong Trail 6 ja 7

30.4.2016

Pirkolla oli akupunktiokurssin study group kokous, joten menin yksin Hongkongin suomalaisyhdistyksen vappulounaalle. Kun tuntui tyhmältä uhrata hyvä lauantai pelkkään lounaaseen, päätin kävellä sinne.

Kuutosen bussilla Wong Nai Chung Reservoir Parkin pysäkille (eli Park View’n pysäkille). Siitä mäki ylös Park View’lle ja edelleen Tai Tam Reservoir roadia kunnes reitti yhtyi Hong Kong Trail Section 6:n kanssa. Kuljettuaan vähän matkaa yhdessä Hong Kong trail kääntyy vasemmalle metsään. Loppumatka onkin varjoisassa metsässä luonnonpolkua pitkin, hyvin vähän ihmisiä.

Kuutonen päättyy Tai Tam Roadille, padon pohjoispuolelle. Sieltä voisi ottaa bussin joko oikealle Stanleyhin tai vasemmalle Chai Wanin metroasemalle. Minä jatkoin sen sijaan tien yli Hong Kong Trail seiskalle. Reitti kulkee käytännössä koko matkan water catchmentin viertä eli on melkein tasamaata, sen verran silti ylämäkeä, että vesi virtasi koko ajan vastaan.

Helppoa kävelyä siis, jopa niin helppoa, että juoksin pari 500 metrin väliä. Matkalla oli minulle tuntemattomaksi jääneen koiran kokoisen eläimen raato.

Ihan lopuksi on 700 (loivan) portaan nousu bussipysäkille Shek O Roadilla (sama pysäkki, jolla jäädään pois kun kävellään HK Trail 8). Otin sieltä bussin Shek O kylään, jossa lounas jatkuikin sitten pitkälti yli puolen yön.

Aurinkoinen sää, kuin hyvänä suomalaisena kesäpäivänä. 11.4 km, nousua yllättävän paljon eli 259 metriä (siitä ehkä puolet on nousu bussipysäkiltä Park View’lle), 2 tuntia 15 minuuttia; kävelin koko matkan aika kovaa kun en halunnut myöhästyä klo 13 alkavalta lounaalta – lopputuloksena, että olin perillä jo ennen kahtatoista.

WP_20160430_10_54_37_RichWP_20160430_11_13_14_RichWP_20160430_15_09_51_Rich

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s