Hong Kong Trail 5 ja 6

Olemme kulkeneet näillä kukkuloilla enemmän Wilson Section 2:ta, mutta oikeastaan HK Trail on mukavampi. Wilsonin loppupuoli on pitkästyttävä. Tavattoman kaunis reitti, mutta jos on reipas sumu, kauneutta tuskin näkee. Avoin tuulelle. Suosittu reitti.

Bussilla 6 kymmenisen minuuttia  Tai Tam Reservoir Road pysäkille (seuraava pysäkki tenniskenttien jälkeen, Wong Nai Chung Gap). Pysäkiltä noustaan vasemmalle portaat ylös, kävellään tietä pitkin ylämäkeen viisitoista minuuttia Park View asuinalueelle. Park View’ssa on kauppa.

Park View’n kohdalla on vasemmalla portti. Tästä lähtee Hong Kong Trail 5 ja sen kanssa yhtä matkaa kulkeva Wilson Train 2. Myöhemmin, vähän ennen markeria 58, Wilson Trail erkaantuu vasemmalle.

Parin kilometrin kapuamisen jälkeen ollaan noustu 433 metriin, Jardine’s Lookout, josta on hienot näkymät sekä kaupunkiin että etelään kohti vesialtaita ja merta.

2015-01-18-0005

Park View asuinalue, josta polku lähtee

 

 

2015-01-18-0003

Tai Tam Reservoir, Tai Tam Tuk Reservoir ja niitten takana häämöttävä meri

 

 

2015-01-18-0008

Jardine’s Lookoutilta laskeudutaan alas ja noustaan uudestaan yli 400 metriin Mount Butlerille. Sieltä on lyhyt alamäki Hong Kong Trail Section 5 loppuun. Täältä on vaihtoehtona kävellä vasempaan Mount Parker Roadia kohti Quarry Gapia, josta pääsee bussilla Quarry Bayhin. Me jatkoimme helpolle Section 6:lle. Section 6 on pääasiassa alamäkeä, 4½ kilometriä ja suurelta osin Family Walkia. Päätepiste on Tai Tam Roadilla, josta pääsee bussilla joko Stanleyhin (oikealle) tai Sai Wan Ho -metroasemalle. Me menimme Stanleyhin lounaalle paikalliseen Beef & Libertyyn.

Kesto 2h 40min, GPS:n mukaan vähän yli 8km.

Advertisements

One thought on “Hong Kong Trail 5 ja 6

  1. Park Viewn monotoniset tornit tuovat mieleen Moskovan nukkumalähiöt. Näkymät ja vehreys Hong Kongissa on kyllä ihan eri! Nämäkin kuvat näyttävät selvästi miten pieni urbaani alue on ja miten paljon on luontoa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s